Reklama
  • Czwartek, 12 listopada 2015 (11:05)

    Ostra potrawka meksykańska z tuńczykiem

Składniki na 4 porcje: 1 puszka tuńczyka, 4 duże ziemniaki, 3 pomidory, 30 dag fasolki szparagowej, 1 papryczka chili, 1 szklanka oliwek,1 mała puszka czerwonej fasoli, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy, sól, pieprz, kumin

1. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na oliwie. Ziemniaki obrać, fasolkę oczyścić z włókien, opłukać, pokroić w niewielkie kawałki, dorzucić na patelnię, podsmażyć, podlać szklanką wrzątku, przykryć i dusić do miękkości warzyw.

Reklama

2. Papryczkę chili posiekać. Pomidory pokroić na cząstki. Dodać na patelnię, dusić dalej. Fasolę i tuńczyka osączyć, oliwki poprzekrawać na połówki, dodać na patelnię i dusić jeszcze 10 min. Doprawić do smaku solą, pieprzem i kuminem.

Nasza rada

Danie podawaj bardzo gorące z podgrzaną tortillą (można je dostać w większości sklepów spożywczych).

Przygotowanie: ok. 40 minut.

Twoje Imperium
Więcej na temat:danie

Zobacz również

  • 1 opakowanie makaronu świderki, 1 opakowanie mrożonych brokułów, 50 dag filetu z łososia, 1 por, cytryna, 5 dag masła, 200 ml słodkiej śmietany, sól, pieprz, parmezan więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.