Reklama
  • Piątek, 14 października 2016 (13:05)

    Ostra zapiekanka rybna

Składniki na 4 porcje: 60 dag filetów białej ryby (dorsza, morszczuka), 30 dag cukinii, 3 ząbki czosnku, 4 łyżki soku z cytryny, 3 łyżki sosu sojowego, 3 łyżki oliwy, 1/2 szklanki grzanek, 1 papryczka chili, 4 jajka, sól, pieprz, gałązki natki pietruszki.

Reklama

1. Rybę umyć, podzielić na kawałki. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z sokiem cytrynowym i 1 łyżką sosu sojowego i pieprzem. Marynatą skropić rybę, owinąć folią, schładzać 2-3 godz.

2. Warzywa umyć, z papryk usunąć nasiona. Paprykę pokroić w paski, cukinię w talarki, chili posiekać. Warzywa podsmażyć na 2 łyżkach oliwy, doprawić, przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą.

Posypać grzankami, rozłożyć zamarynowaną rybę, zalać jajkami rozkłóconymi z resztą sosu sojowego. Zapiekać 30 min w temp. 200ºC. Posypać natką.

Przygotowanie: ok. 45 minut

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Składniki: 310 dag ryżu 50 dag filetu z łososia (bez skóry), pół cytryny, 1 opakowanie mrożonych różyczek brokułów, 300 ml śmietany 22 proc., 1-2 łyżki musztardy, 1-2 ząbki czosnku, masło, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.