Reklama
  • Wtorek, 1 kwietnia 2008 (09:26)

    Ostra zupa rybna

Zupa z filetów rybnych.

Zdjęcie

/Wydawnictwo Bauer
/Wydawnictwo Bauer
Składniki:

30 dag filetow rybnych (mintaj, morszczuk, panga),
1 ostra papryczka,
2 młode marchewki,
1 młody por,
1/2 pęczka dymki,
sól, pieprz,
1 cytryna,
2 łyżki masła

Reklama

Przygotowanie:

Rybę rozmrozić i pokroić w kostkę. Papryczkę bardzo drobno posiekać, marchewkę i pora pokroić w juliannę, cebulę z dymki posiekać, szczypior pokroić w słupki. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać marchewkę i pora, zalać 1 l. wody. Doprawić solą i pieprzem i gotować ok. 15 minut. Po tym czasie dodać do wywaru warzywnego kostkę rybną i gotować na małym ogniu ok. 10 minut. Pod koniec gotowania dodać do zupy papryczkę i dymkę, doprawić sokiem z cytryny i podawać.

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Lubisz zupy? Wypróbuj:

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 75 dag ziemniaków, 2 średnie cebule, 50 dag filetu z łososia (bez skóry), 2 łyżki masła, 1 pęczek koperku, 10 dag wędzonego łososia, 100 ml śmietany kremówki, 200 ml mleka,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.