Reklama
  • Wtorek, 3 września 2013 (13:00)

    Panga cytrynowa

Składniki na 4 porcje: 4 filety z pangi, 1 cytryna, 1 limonka, po 3 gałązki tymianku, natki, rozmarynu i bazylii, 5 dag masła, sól, czarny pieprz świeżo mielony; sałatka z pomidorów, sałaty, czerwonej cebuli i kukurydzy polana sosem winegret.

Zdjęcie

/Arch. Bauer
/Arch. Bauer

1. Filety opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Skrop rybę sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, oprósz z obu stron solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na 30 minut.

2. Zioła opłucz, osusz i posiekaj. Limonkę i pozostałą połówkę cytryny potnij w cienkie plasterki.

Reklama

3. Każdy filet pangi ułóż na folii aluminiowej posmarowanej tłuszczem. Obłóż je cytrusami i ziołami. Na wierzch ułóż plaster masła.

4. Zawiń szczelnie każdy kawałek sreberka, tworząc paczuszkę, i włóż na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C.

5. Wyjmij pangę z folii, ułóż na tale rzach obok przygotowanej wcześniej sałatki.

Telemax
Więcej na temat:panga

Zobacz również

  • 1 opakowanie makaronu świderki, 1 opakowanie mrożonych brokułów, 50 dag filetu z łososia, 1 por, cytryna, 5 dag masła, 200 ml słodkiej śmietany, sól, pieprz, parmezan więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.