Reklama
  • Piątek, 30 października 2009 (15:49)

    Panga panierowana w sezamie

Prosty przepis na oryginalne danie.

Zdjęcie

Panga panierowana w sezamie /Smacznego
Panga panierowana w sezamie
/Smacznego
Składniki:

- 2 filety z pangi,
- 4 łyżki sezamu,
- 2 łyżki mąki pszennej,
- 1 jajko,
- olej do smażenia,
- 1 cytryna

Reklama

Przygotowanie:

Pangę rozmrozić. Panierować w kolejności: mąka, jajko, sezam. Smażyć na rozgrzanym oleju po 5 min z każdej strony na małym ogniu. Podawać ze smażonymi ziemniakami, gotowanymi warzywami i cytryną. Przepis na 2 osoby. Czas przygotowania ryby ok. 20 min. Czas przygotowania dania z dodatkami ok. 45 min.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Smacznego

Zobacz również

  • 1 opakowanie makaronu świderki, 1 opakowanie mrożonych brokułów, 50 dag filetu z łososia, 1 por, cytryna, 5 dag masła, 200 ml słodkiej śmietany, sól, pieprz, parmezan więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.