Reklama
  • Piątek, 27 września 2013 (11:05)

    Panga w porach

Składniki na 4 porcje: • 4 mrożone filety z pangi (60 dag) • 2 duże pory • 2 łyżki masła • pęczek koperku • pęczek natki • sól • pieprz • 1 szklanka śmietany • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej • 2-3 łyżki musztardy • olej • sok z cytryny.

Zdjęcie

/Arch. Bauer
/Arch. Bauer

Przyrządzanie:

1. Pangę rozmroź, skrop sokiem z cytryny i posól. Odłóż na 30 minut.

2. Pory oczyść i pokrój w talarki. Podduś na rozgrzanym maśle. Posiekaj koperek i natkę, wymieszaj z porami. Przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.

Reklama

3. Rybę szybko obsmaż na oleju na silnym ogniu. Ułóż na porach.

4. Śmietanę wymieszaj z musztardą i mąką ziemniaczaną. Przypraw solą i pieprzem. Zalej rybę.

5. Potrawę wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz około 20 minut.

6. Danie podawaj z makaronem lub ziemniakami.

Telemax
Więcej na temat:panga | pory | sok z cytryny

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag fileta z dorsza, 15-20 dag mrożonej mieszanki owoców morza (np. kalmary, krewetki i omułki), puszka mleka kokosowego, cebula, szczypiorek, 2 łyżki czerwonej pasty curry, sos... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.