Reklama
  • Wtorek, 25 czerwca 2013 (08:20)

    Panga z kawiorem

Składniki na 4 porcje: • 1 kg ziemniaków • 80 dag filetów z pangi • 1 mała puszka czerwonego kawioru • po szklance białego wina i bulionu • koperek • 2 łyżki jasnej zasmażki błyskawicznej • szklanka śmietany • 1 żółtko • 6 łyżek startego żółtego sera

1. Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj. Odcedź i utłucz na piure. Rybę rozmroź. Każdy z filetów posmaruj odrobiną kawioru i posyp posiekanym koperkiem. Zwiń ciasno roladki i zepnij wykałaczkami.

Reklama

2. W rondelku zagotuj wino z bulionem. Włóż roladki i na wolnym ogniu podgrzewaj 10 min. Wyjmij. Wywar zagęść zasmażką i wymieszaj ze śmietaną. Zagotuj. Do sosu wsyp ser, wymieszaj. Przypraw.

3. Pure ziemniaczane połącz z żółtkiem, przełóż do szprycy i wyciśnij małe rozetki wokół brzegów natłuszczonej formy żaroodpornej. Na środku ułóż rybne roladki. Zalej sosem.

Zapiecz ok. 15-20 min. w piekarniku rozgrzanym do 200°C.

Telemax
Więcej na temat:panga | z

Zobacz również

  • Dorsz z ziołowymi kluskami

    Ryba: 40-50 dag filetów z dorsza ze skórą, łyżka masła. łyżka oleju, sok z cytryny. Kluski: 50 dag ziemniaków, żółtko, 2 łyżki mąki, pęczek ziół (w tym przypadku mięty, ale może być również natka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.