Reklama
  • Wtorek, 25 czerwca 2013 (08:20)

    Panga z kawiorem

Składniki na 4 porcje: • 1 kg ziemniaków • 80 dag filetów z pangi • 1 mała puszka czerwonego kawioru • po szklance białego wina i bulionu • koperek • 2 łyżki jasnej zasmażki błyskawicznej • szklanka śmietany • 1 żółtko • 6 łyżek startego żółtego sera

1. Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj. Odcedź i utłucz na piure. Rybę rozmroź. Każdy z filetów posmaruj odrobiną kawioru i posyp posiekanym koperkiem. Zwiń ciasno roladki i zepnij wykałaczkami.

Reklama

2. W rondelku zagotuj wino z bulionem. Włóż roladki i na wolnym ogniu podgrzewaj 10 min. Wyjmij. Wywar zagęść zasmażką i wymieszaj ze śmietaną. Zagotuj. Do sosu wsyp ser, wymieszaj. Przypraw.

3. Pure ziemniaczane połącz z żółtkiem, przełóż do szprycy i wyciśnij małe rozetki wokół brzegów natłuszczonej formy żaroodpornej. Na środku ułóż rybne roladki. Zalej sosem.

Zapiecz ok. 15-20 min. w piekarniku rozgrzanym do 200°C.

Telemax
Więcej na temat:panga

Zobacz również

  • Składniki: 1/2 kg ziemniaków, cebula, 1 jajko, łyżka mąki, olej, 1 ogórek, 1 cytryna, 10 dag serka homogenizowanego naturalnego, 20 dag wędzonego łososia, sól, pieprz, 3 gałązki koperku, sałata więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.