Reklama
  • Piątek, 7 października 2016 (15:05)

    Pasztet z dorsza

Składniki dla 4 osób: 40 dag filetów z dorsza • 25 dag mrożonego szpinaku • 2 białka • sok z jednej cytryny • 3 cebule • 15 dag białego sera • 4 łyżki śmietany • olej do smażenia • sól • pieprz.

Reklama

1 Przyprawiony solą i pieprzem szpinak smaż dwie minuty na oleju. Cebulę i rybę pokrój w kostkę. Połącz z białkiem i twarogiem. Zmiksuj blenderem. Dodaj śmietanę, posiekany koperek, szpinak i sok z cytryny, wymieszaj.

2 Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Na dolną półkę wstaw brytfankę z wodą. Masę przełóż do formy wysmarowanej olejem, piecz 40 minut. Po ostudzeniu dekoruj koperkiem, przechowuj w lodówce. Podawaj jako przekąskę.

CZAS: około godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 20 dag mrożonych kotlecików z łososia, 2 mrożone brykiety szpinaku, 1 duży ziemniak, 1 duża marchewka, 100 ml kremówki 30 proc., 1 jajko, 1-2 łyżki świeżego posiekanego koperku,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.