Reklama
  • Środa, 27 marca 2013 (14:35)

    Pieczony łosoś z rzeżuchą

Składniki: 40 dag wyfiletowanych kawałków łososia; 2/3 szklanki kiełków rzeżuchy; 2 garście listków rukoli; średni pomidor; sól, świeżo zmielony pieprz; cytryna; olej rzepakowy;4 gotowane lub pieczone ziemniaki jako dodatek.

Kawałki łososia lekko osól i oprósz pieprzem, a następnie skrop olejem rzepakowym. Zawiń je w folię aluminiową i w naczyniu żaroodpornym zapiecz przez ok. 15-20 minut (zależnie od wielkości kawałków). Przed wyjęciem z piekarnika sprawdź, czy ryba jest dobra.

Reklama

Gdy ryba się piecze, umyj rukolę, umyj i pokrój pomidor. Wymieszaj, skrop olejem. Gotowe kawałki ryby przełóż na talerze, skrop sokiem z cytryny, obok połóż rukolę z pomidorem i obficie posyp wszystko kiełkami rzeżuchy.

Podawaj z ziemniakami.

Przygotowanie dwóch porcji: 45 min. Porcja: 420 kcal. Cena: 10, 25.

Świat kobiety
Więcej na temat:z | łosoś | pieczenie | pieczeń

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 20 dag ryżu, 5 dag twardego żółtego sera, 1 łyżka masła, 500 ml bulionu warzywnego, 3 dymki, 4 jajka, 2 łyżki mąki, 6 plastrów wędzonego łososia, 350 ml gęstego jogurtu,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.