Reklama
  • Środa, 29 kwietnia 2015 (08:05)

    Potrawka łososiowa z zielonym porem i ryżem

Składniki: 2 woreczki ryżu, por średniej wielkości, 20 dag świeżego filetu z łososia, sól morska, pieprz, tymianek do smaku, olej, natka pietruszki.

1 Ryż gotuję na sypko. Rybę opłukuję, nacieram przyprawami i kroję w kostkę. Por tnę w drobne krążki.

2 Na oleju podsmażam por, dodaję łososia. Potrawę zdejmuję z ognia, gdy ryba zmięknie. Doprawiam do smaku.

Reklama

3 Ryż rozkładam na talerze. Na wierzch wykładam potrawkę.

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Przygotowanie 30 min • Porcja 340 kcal • Koszt porcji 4,30 zł • Przepis na 2 porcje

Marcin Kwiek z Bieśnika

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Więcej na temat:z | marcin | koszt | przepis | ryba

Zobacz również

  • Śledzie w płatkach migdałowych

    Składniki: 4 filety śledziowe, 30 dag śliwek węgierek (mogą być mrożone), szczypta cynamonu, łyżka oliwy z oliwek, łyżka soku z cytryny, odrobina cukru, sól, pieprz cayenne. Do posypania: łyżka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.