Reklama
  • Czwartek, 2 lipca 2009 (16:18)

    Pstrąg faszerowany

Przepis dla dwojga.

Zdjęcie

Pstrąg faszerowany /Smacznego
Pstrąg faszerowany
/Smacznego
Składniki:

- 2 pstrągi,
- 2 jajka ugotowane na twardo,
- 4 kromki chleba tostowego,
- 3 łyżki miękkiego masła,
- 2 łyżki siekanej natki pietruszki,
- sól, pieprz,
- 1 cytryna,
- 3 łyżki oliwy z oliwek

Reklama

Przygotowanie:

Pstrągi sprawić, umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Chleb tostowy pokroić w kostkę i zrumienić na suchej, rozgrzanej patelni. Jajka pokroić w kostkę. Grzanki połączyć z jajkiem, masłem i natką pietruszki, doprawić solą i pieprzem. Farszem nadziać ryby, przełożyć na blaszkę i skropić oliwą z oliwek. Piec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku ok. 20 min. Podawać z gotowanymi brokułami.
Czas przygotowania 1 h 45 min. Przepis na 2 osoby.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: • 60 dag fileta z łososia • papryka chili • sok i skórka z połowy cytryny • kilogram ziemniaków • 3 czerwone cebule • 2 czerwone papryki • 2 ząbki czosnku • por • łyżeczka pieprzu... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.