Reklama
  • Wtorek, 7 marca (08:05)

    Pstrąg na pomidorach

Składniki dla 4 osób: 3 pomidory czerwone • 2 pomidory zielone • 4 pomidorki koktajlowe • czerwona cebula • 2 wypatroszone pstrągi • pęczek natki pietruszki • pół cytryny • pół szklanki mąki • olej • 3 łyżki oliwy z oliwek • sól • pieprz.

1. Ryby umyj, natrzyj wewnątrz i z zewnątrz solą i pieprzem. Włóż do środka plastry cytryny i gałązki natki pietruszki, obtocz w mące.

Reklama

2. Pomidory umyj, pokrój w plastry, pomidorki koktajlowe na pół. Cebulę pokrój w piórka. Cebulę, listki natki pietruszki i pomidory polej oliwą z oliwek, wymieszaj.

3. Pstrąga usmaż na gorącym oleju z każdej strony. Ryby układaj na sałatce z pomidorów. Posyp posiekaną natką pietruszki.

CZAS: około godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • 1 opakowanie makaronu świderki, 1 opakowanie mrożonych brokułów, 50 dag filetu z łososia, 1 por, cytryna, 5 dag masła, 200 ml słodkiej śmietany, sól, pieprz, parmezan więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.