Reklama
  • Poniedziałek, 25 maja 2009 (14:47)

    Pstrąg w jarzynach

Proste w przygotowaniu.

Zdjęcie

Pstrąg w jarzynach /Smacznego
Pstrąg w jarzynach
/Smacznego
Składniki na 4 porcje:

- 2 duże pstrągi,
- 2 cebule,
- 3 łyżki oleju,
- 1,5 kg warzyw (por, seler, marchew, pietruszka),
- sól,
- pieprz cytrynowy,
- liście laurowe,
- ziele angielskie

Reklama

Przygotowanie:

Ryby oczyszczam, nacieram solą i posypuję pieprzem. Warzywa obieram, trę na tarce, cebulę kroję w kostkę. Warzywa i przyprawy lekko podduszam na oleju, skrapiam je wodą. Dodaję ryby, nakrywam warstwą warzyw i całość duszę, tak długo, aż ryby będą miękkie. Danie oprószam natką pietruszki.

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: 75 dag buraków ćwikłowych, 20 dag jagód, pół pęczka koperku, 75 dag łososia wędzonego na zimno bez skóry, pół papryczki chili, 4 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.