Reklama
  • Poniedziałek, 25 maja 2009 (14:47)

    Pstrąg w jarzynach

Proste w przygotowaniu.

Zdjęcie

Pstrąg w jarzynach /Smacznego
Pstrąg w jarzynach
/Smacznego
Składniki na 4 porcje:

- 2 duże pstrągi,
- 2 cebule,
- 3 łyżki oleju,
- 1,5 kg warzyw (por, seler, marchew, pietruszka),
- sól,
- pieprz cytrynowy,
- liście laurowe,
- ziele angielskie

Reklama

Przygotowanie:

Ryby oczyszczam, nacieram solą i posypuję pieprzem. Warzywa obieram, trę na tarce, cebulę kroję w kostkę. Warzywa i przyprawy lekko podduszam na oleju, skrapiam je wodą. Dodaję ryby, nakrywam warstwą warzyw i całość duszę, tak długo, aż ryby będą miękkie. Danie oprószam natką pietruszki.

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag filetu z surowego łososia, 1 główka sałaty lodowej, 1-2 ogórki sałatkowe, 2-3 dymki ze szczypiorkiem, 1 ząbek czosnku, 5 łyżek oliwy, sok z cytryny, sól, pieprz, płynny miód więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.