Reklama
  • Poniedziałek, 25 maja 2009 (14:47)

    Pstrąg w jarzynach

Proste w przygotowaniu.

Zdjęcie

Pstrąg w jarzynach /Smacznego
Pstrąg w jarzynach
/Smacznego
Składniki na 4 porcje:

- 2 duże pstrągi,
- 2 cebule,
- 3 łyżki oleju,
- 1,5 kg warzyw (por, seler, marchew, pietruszka),
- sól,
- pieprz cytrynowy,
- liście laurowe,
- ziele angielskie

Reklama

Przygotowanie:

Ryby oczyszczam, nacieram solą i posypuję pieprzem. Warzywa obieram, trę na tarce, cebulę kroję w kostkę. Warzywa i przyprawy lekko podduszam na oleju, skrapiam je wodą. Dodaję ryby, nakrywam warstwą warzyw i całość duszę, tak długo, aż ryby będą miękkie. Danie oprószam natką pietruszki.

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 4 filety z ­dorsza (ok. 60-80 dag), po 1 ­dużej papryce ­zielonej, żółtej i czerwonej, 2 duże ziemniaki, 100 ml białego wytrawnego wina, 1 duża cebula, świeżo wyciśnięty sok... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.