Reklama
  • Poniedziałek, 25 maja 2009 (14:47)

    Pstrąg w jarzynach

Proste w przygotowaniu.

Zdjęcie

Pstrąg w jarzynach /Smacznego
Pstrąg w jarzynach
/Smacznego
Składniki na 4 porcje:

- 2 duże pstrągi,
- 2 cebule,
- 3 łyżki oleju,
- 1,5 kg warzyw (por, seler, marchew, pietruszka),
- sól,
- pieprz cytrynowy,
- liście laurowe,
- ziele angielskie

Reklama

Przygotowanie:

Ryby oczyszczam, nacieram solą i posypuję pieprzem. Warzywa obieram, trę na tarce, cebulę kroję w kostkę. Warzywa i przyprawy lekko podduszam na oleju, skrapiam je wodą. Dodaję ryby, nakrywam warstwą warzyw i całość duszę, tak długo, aż ryby będą miękkie. Danie oprószam natką pietruszki.

Smacznego

Zobacz również

  • Skład na 4 porcje: ● 400 g grubych filetów z dorsza ● 175 g cukinii ● 80 g wędzonego boczku w plastrach ● 4–5 łyżek soku z limonki ● 10–12 pomidorków koktajlowych ● świeżo zmielony pieprz ● 1/2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.