Reklama
  • Wtorek, 29 czerwca 2010 (12:05)

    Pstrąg w maśle

Z surówką z kapusty i ziemniaczkami.

Zdjęcie

Pstrąg w maśle /Smacznego
Pstrąg w maśle
/Smacznego

Składniki na 4 porcje:

- 4 sprawione pstrągi,
- 2 cytryny,
- 1/2 pęczka koperku,
- przypraw do ryb,
- 1/2 kostki masła,
- sól,
- czerwony pieprz,
- 35 dag kiszonej kapusty,
- 1/2 cebuli,
- cukier, czarny pieprz,
- 2 łyżki oliwy,
- sok z cytryny

Przygotowanie:

Ryby opłucz, osusz, skrop sokiem z cytryny. Od środka posól, oprósz przyprawą do ryb. Do brzucha każdej ryby włóż po kilka gałązek koperku i plasterki cytryny. Ryby ułóż w naczyniu żaroodpornym, polej stopionym masłem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok. 20 minut. W tym czasie kapustę poszatkuj (jeśli jest mocno ukwaszona, przepłucz). Cebulę pokrój w drobną kosteczkę, przelej wrzątkiem, osącz i dodaj do kapusty, dołóż pokrojoną w paseczki paprykę. Przypraw solą, pieprzem i cukrem, zalej oliwą. Surówkę wymieszaj.
Gotowe pstrągi podaj z porcją surówki i pieczonymi ziemniakami.

Reklama

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: 75 dag buraków ćwikłowych, 20 dag jagód, pół pęczka koperku, 75 dag łososia wędzonego na zimno bez skóry, pół papryczki chili, 4 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.