Reklama
  • Środa, 9 marca 2016 (14:05)

    Pstrąg w porach

Składniki na 2 porcje: ■ 2 średnie wypatroszone pstrągi ■ 2 pory ■ duża biała cebula ■ 4 ząbki czosnku ■ 5 dag naturalnego masła ■ 2 łyżki mąki pszennej ■ sól ■ pieprz ■ olej.

Przygotowanie:

➊ Oczyszczonego pstrąga posmaruj w środku odrobiną masła wymieszanego z posiekanym lub przeciśniętym przez praskę czosnkiem i solą.

➋ Wierzch ryby natrzyj pieprzem i solą, po czym obtocz w mące i usmaż na oleju.

Reklama

➌ Na drugiej patelni podduś pokrojone pory z cebulą.

➍ Danie serwuj z ziemniakami.

➜ Przygotowanie: 30 min ➜ Stopień trudności: łatwe ➜ Kalorie: 270

Sylwia Ładyga z Węgrzyc Wielkich

Super TV
Więcej na temat:pstrąg | danie | Lorie | pory | pstrągi

Zobacz również

  • Składniki: 310 dag ryżu 50 dag filetu z łososia (bez skóry), pół cytryny, 1 opakowanie mrożonych różyczek brokułów, 300 ml śmietany 22 proc., 1-2 łyżki musztardy, 1-2 ząbki czosnku, masło, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.