Reklama
  • Czwartek, 5 czerwca 2014 (12:05)

    Pstrąg z koprem włoskim

Składniki: 4 wypatroszone i oczyszczone pstrągi, 2 łyżeczki pikantnej musztardy, łyżeczka sosu chili, 3 ząbki czosnku, pół szklanki oliwy, 2 kopry włoskie, 25 dag małych pomidorków, sól.

Pstrągi umyj i osusz. W miseczce wymieszaj musztardę, sos chili, tarty czosnek i połowę oliwy. Ostrym nożem natnij kilkakrotnie bok ryby. Następnie włóż pstrągi do brytfanny i posmaruj gotową marynatą.

Koper pokrój w plastry i ułóż na przygotowanych rybach. Drugi koper i pomidorki również pokrój. Wyłóż je do brytfanny wokół ryby. Całość polej resztą oliwy i wstaw do nagrzanego piekarnika.

Reklama

Piecz w temperaturze 190° C przez około 25 minut. Gotowe ryby podawaj z białym pieczywem lub pieczonymi ziemniakami.

Na żywo
Więcej na temat:Koper | pstrąg | z | pstrągi

Zobacz również

  • 80 dag filetów z łososia, 100 ml oliwy, 1 limonka, 5 ząbków czosnku, 1 duża cebula, 2 małe cukinie, 3–4 pomidory, zioła prowansalskie, sól, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.