Reklama
  • Wtorek, 25 października 2016 (13:00)

    Pstrąg z odrobiną słodyczy

Składniki dla 4 osób: 2 filety z pstrąga ze skórą • 2 brzoskwinie • 50 dag pomidorów różnych odmian)• 3 łyżki białego wina • 2 łyżeczki miodu • 3 łyżki soku cytryny • liście bazylii • 2 łyżki masła • olej do smażenia • sól • pieprz

1. Filety umyj, oprósz solą i pieprzem, odstaw. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórę, pokrój w plastry. Brzoskwinie obierz, pokrój w cząstki.

2. Na patelni rozgrzej masło. Dodaj miód, sok z cytryny, wino, sól i pieprz. Duś chwilę. Wkładaj plastry pomidorów i brzoskwiń, smaż krótko.

Reklama

3. Rozgrzej olej na drugiej patelni. Ułóż rybę skórą do dołu, smaż trzy minuty. Przewróć, smaż jeszcze minutę. Na talerzach układaj pomidory z brzoskwinią, na nich filet, udekoruj bazylią. Podawaj z bagietką lub ziemniakami.

Czas: około 40 minut.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag filetu z surowego łososia, 1 główka sałaty lodowej, 1-2 ogórki sałatkowe, 2-3 dymki ze szczypiorkiem, 1 ząbek czosnku, 5 łyżek oliwy, sok z cytryny, sól, pieprz, płynny miód więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.