Reklama
  • Piątek, 12 lipca 2013 (15:10)

    Pstrąg z warzywnym farszem

Proste do wykonania, aromatyczne i pyszne danie na każdą porę roku.

Składniki: 2 świeże pstrągi, 3 łyżki masła, op. warzyw na patelnię lub mieszanka świeżych: (marchewka, pietruszka, ziemniaki, groszek, cukinia, fasolka szparagowa), kilka różyczek brokuła, sól, pieprz cytrynowy, tymianek, kilka ząbków czosnku

Przygotowanie: Ryby spraw, dokładnie umyj, natrzyj solą i pieprzem cytrynowym (na zewnątrz i wewnątrz). Mrożone warzywa podduś na patelni na małej ilości masła (świeże oczyść, pokrój na małe kawałki, także podduś). Czosnek obierz, pokrój na plasterki. Różyczki brokułowe umyj, osusz.

Reklama

Do pstrągów włóż warzywa i resztę masła. Posyp tymiankiem. Ryby owiń w folię aluminiową. Piecz 30 min w 190°C. Folię rozchyl, zapiekaj kilka minut.

Czas przygotowania: 50 min, ilość porcji 2, cena za porcję 7 zł

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:ryby | ryby | pstrąg

Zobacz również

  • Składniki: 310 dag ryżu 50 dag filetu z łososia (bez skóry), pół cytryny, 1 opakowanie mrożonych różyczek brokułów, 300 ml śmietany 22 proc., 1-2 łyżki musztardy, 1-2 ząbki czosnku, masło, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.