Reklama
  • Piątek, 12 lipca 2013 (15:10)

    Pstrąg z warzywnym farszem

Proste do wykonania, aromatyczne i pyszne danie na każdą porę roku.

Składniki: 2 świeże pstrągi, 3 łyżki masła, op. warzyw na patelnię lub mieszanka świeżych: (marchewka, pietruszka, ziemniaki, groszek, cukinia, fasolka szparagowa), kilka różyczek brokuła, sól, pieprz cytrynowy, tymianek, kilka ząbków czosnku

Przygotowanie: Ryby spraw, dokładnie umyj, natrzyj solą i pieprzem cytrynowym (na zewnątrz i wewnątrz). Mrożone warzywa podduś na patelni na małej ilości masła (świeże oczyść, pokrój na małe kawałki, także podduś). Czosnek obierz, pokrój na plasterki. Różyczki brokułowe umyj, osusz.

Reklama

Do pstrągów włóż warzywa i resztę masła. Posyp tymiankiem. Ryby owiń w folię aluminiową. Piecz 30 min w 190°C. Folię rozchyl, zapiekaj kilka minut.

Czas przygotowania: 50 min, ilość porcji 2, cena za porcję 7 zł

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:ryby | ryby | pstrąg

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag filetu z surowego łososia, 1 główka sałaty lodowej, 1-2 ogórki sałatkowe, 2-3 dymki ze szczypiorkiem, 1 ząbek czosnku, 5 łyżek oliwy, sok z cytryny, sól, pieprz, płynny miód więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.