Reklama
  • Poniedziałek, 22 lipca 2013 (08:00)

    Pstrągi w liściach kapusty

Składniki na 4 porcje: 4 pstrągi, 1 główka kapusty, 4 pomidory, 2 cebule, 2 cytryny, 4 łyżki posiekanej natki pietruszki, 5 dag masła, 4 gałązki rozmarynu, 4 ząbki czosnku, pieprz czarny i ziołowy, sól.

1 Kapustę umyć, włożyć na 6-8 minut do osolonego wrzątku, osączyć, przestudzić. Zdjąć 8 liści. Z każdego liścia ostrożnie ściąć nerwy. Liście posmarować miękkim masłem. 2 Pstrągi umyć. Sokiem z cytryny skropić ryby. Oprószyć je solą i pieprzem. Cebulę, czosnek i pomidory pokroić w grube plastry. Do środka każdego pstrąga włożyć po kilka plasterków pomidora, cebuli i czosnku, po gałązce rozmarynu i skórki z cytryny. 3 Pstrągi panierować w ziołach i wstawić na 20 minut do lodówki. Każdą rybę ułożyć na 2 liściach kapusty. Przykryć kawałkami masła i zawinąć w folię aluminiową. Piec na grillu ok. 30 minut.

Reklama

Nasza rada

Serwować z kawałkami ziemniaków pieczonych z grubą solą i świeżym rozmarynem lub z grillowanymi warzywami.

Przygotowanie: ok. 65 minut

Twoje Imperium
Więcej na temat:pstrągi

Zobacz również

  • 80 dag filetów z łososia, 100 ml oliwy, 1 limonka, 5 ząbków czosnku, 1 duża cebula, 2 małe cukinie, 3–4 pomidory, zioła prowansalskie, sól, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.