Reklama
  • Piątek, 2 października 2015 (15:05)

    Pulpety rybne z jarzynami

Składniki na 4 porcje: 60 dag filetów z ryby morskiej, 1 jajko, 3 łyżki bułki tartej, 1 litr bulionu, 2 dymki ze szczypiorem, 1 ząbek czosnku, 1 słoiczek koncentratu pomidorowego, 40 dag makaronu (szerokie wstążki), 1/2 brokuła, 2 marchewki, 1 pęczek koperku, 2 łyżki masła, sól, pieprz.

1 Rybę zemleć lub zmiksować. Dodać jajko, 1 posiekaną dymkę, bułkę, łyżkę posiekanego koperku. Doprawić solą i pieprzem, wyrobić gładką masę. Nabierać porcje, formować kulki i wrzucać do gotującego się bulionu. Gotować 5 minut.

2 Jarzyny oczyścić, ugotować na parze. Na łyżce masła zeszklić drugą posiekaną cebulę i roztarty czosnek. Dodać szklankę wywaru z pulpetów i koncentrat. Gotować 5 minut. Doprawić.

Reklama

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, podawać z pulpetami i jarzynami, polanymi masłem i posypanymi koprem.

Przygotowanie: ok. 40 minut

Twoje Imperium
Więcej na temat:Pulpety | jarzyny | pulpety rybne | makaron | z | ryby | ryby

Zobacz również

  • Składniki: 4 filety z łososia, sól, 4 łyżki masła, 1/2 szklanki brązowego cukru, 3 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki białego wina, pieprz, 1 opakowanie mieszanych sałat, 20 dag pomidorków... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.