Reklama
  • Czwartek, 17 marca (11:05)

    Pulpety rybne z ostrą papryczką

Pulpety: 40 dag filetów rybnych (mintaj, tilapia) • cebula • ząbek czosnku • czerwona papryka • pęczek natki pietruszki • papryczka piri piri lub pół łyżeczki mielonego chilli • 10 dag szynki • 10 dag sera gouda • olej do smażenia • szklanka bułki tartej • łyżeczka soku z cytryny • sól • pieprz. Sałatka: 3 garście mieszanej sałaty • 2 garście pomidorków koktajlowych • oliwa • sól • pieprz.

Reklama

1. Rybę umyj, osusz ręcznikiem papierowym. Zmiel w maszynce do mięsa lub bardzo drobno posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na niewielkiej ilości tłuszczu. Szynkę, paprykę i papryczkę piri piri pokrój w kostkę. Ser zetrzyj na tarce, natkę drobno posiekaj.

2. W dużej misce połącz rybę, podsmażoną cebulę, szynkę, papryki, ser, natkę, sok z cytryny. Całość przypraw solą i pieprzem.

3. Masę wyrabiaj dłonią, formuj kotlety. Obtocz w bułce i smaż na rozgrzanym oleju po 7 minut z każdej strony. Kotlety podawaj z sałatką z sałaty i pomidorów.

CZAS: około 40 minut

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • 80 dag filetów z łososia, 100 ml oliwy, 1 limonka, 5 ząbków czosnku, 1 duża cebula, 2 małe cukinie, 3–4 pomidory, zioła prowansalskie, sól, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.