Reklama
  • Piątek, 23 grudnia 2016 (13:00)

    Pulpety z pangi w sosie brokułowym

Składniki: • pół kg filetów z pangi • jajko • 2 łyżki bułki tartej • mała cebula • 3 łyżki mąki pszennej • mały kubeczek słodkiej śmietany • kilka różyczek brokuła • cytryna • gałązka koperku • sól • pieprz .

1. Filety rozmroź, opłucz w zimnej wodzie i zmiel razem z cebulą. Dodaj surowe jajko, bułkę tartą oraz przyprawy. Całość wymieszaj.

Reklama

2. Do garnka z wrzątkiem wrzuć ulepione z masy i obtoczone w mące pszennej klopsy.

3. Wyjmij je po 10 minutach, a do wywaru dodaj śmietanę i różyczki brokuła. Gotuj do miękkości, po czym zmiksuj.

4. Do sosu dodaj sok z reszty cytryny. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.

5. Ułóż pulpety na talerzu i polej je sosem.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag filetu z surowego łososia, 1 główka sałaty lodowej, 1-2 ogórki sałatkowe, 2-3 dymki ze szczypiorkiem, 1 ząbek czosnku, 5 łyżek oliwy, sok z cytryny, sól, pieprz, płynny miód więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.