Reklama
  • Piątek, 11 października 2013 (10:05)

    Roladki rybne

Składniki na 8 porcji: • 8 małych filetów z pangi • sól • czarny pieprz mielony • 1 cytryna • 1 cukinia • oliwa z oliwek • 100 ml białego wina • 150 ml śmietany

Przyrządzanie: Filety opłucz, osusz i przekrój wzdłuż. Następnie oprósz je solą oraz pieprzem i skrop sokiem z cytryny.

Reklama

Cukinię umyj i potnij w cienkie, długie plasterki. Posyp je solą i odstaw na chwilę, by puściły sok. Następnie osusz plastry przy pomocy papierowego ręcznika.

Na cukinii ułóż filety rybne, zwiń je, tworząc roladki, po czym zepnij wykałaczkami.

Na patelni rozgrzej olej, a następnie podsmaż na nim cukinię ze wszystkich stron na złoto. Podlej ją białym winem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz kilka minut.

Wyjmij roladki z formy, a powstały sos połącz ze śmietaną i i zagotuj. Dopraw go solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Rybne roladki polej gotowym sosem. Podawaj np. z ziemniakami.

Telemax
Więcej na temat:roladki | filety | Rybna

Zobacz również

  • 1 ząbek czosnku, 1 słoik (53 ml) kaparów, 1 pęczek natki pietruszki, 1 dag filetów z sardeli w oliwie, 10 łyżek oliwy, 1-2 łyżeczki białego octu winnego, 1 cytryna szczypta cukru, 4 czerwone... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.