Reklama
  • Wtorek, 3 września 2013 (10:00)

    Roladki rybne z kapustą

Składniki: 50 dag fileta z pangi lub innej dowolnej ryby, garść kiszonej kapusty, marchewka, pół cebuli, jabłko, sól, pieprz, olej, przyprawa do ryb

Przygotowanie: Ryby opłucz, przekrój wzdłuż na pół, aby powstały z każdej porcji dwa paski. Oprósz je przyprawą do ryb i odstaw na godzinę.

Reklama

Kapustę lekko odciśnij z nadmiaru soku i pokrój. Marchewkę oraz jabłko obierz, zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Kapustę, marchewkę, cebulę, jabłko przełóż do miski, wymieszaj, polej lekko olejem. Farsz przypraw solą oraz pieprzem.

Na każdym pasku ryby połóż trochę farszu, zwiń w rulon, zepnij wykałaczką lub zwiąż nitką. Smaż roladki w głębokim oleju po kilka kilka minut z każdej strony. Podaj gorące z ziemniakami albo z frytkami. Zamiast pangi możesz wykorzystać inne ryby morskie lub słodkowodne.

Porcje 6 Przygotowanie 50 min Cena 1,40 zł Kalorie 380 kcal

Danuta Piecyk z Goździkowa

Takie jest życie
Więcej na temat:roladki | ryby | ryby | z | Lorie | ceny | piecyk

Zobacz również

  • Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, ok. 30 dag świeżego łososia (bez skóry), 40 dag szpinaku, ser feta, czosnek, sok z cytryny, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, jajko do posmarowania, olej. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.