Reklama
  • Czwartek, 11 lutego 2016 (11:05)

    Rurki z łososiem i burakiem

Składniki na 4 porcje: 50 dag makaronu rurki, 15 dag szpinaku, 40 dag fileta z łososia, 1 ugotowany burak, 2 łyżki śmietany 18 proc., 2 ząbki czosnku, 1 kulka mozzarelli, 2 łyżki oliwy, sól, pieprz, zioła do ryb, gałka muszkatołowa. Beszamel: 1 szklanka mleka, po 1 łyżce mąki i masła.

1 Z mąki i masła przygotować zasmażkę, zagotować z mlekiem, doprawić solą i gałką muszkatołową.

Reklama

2 Szpinak podsmażyć na oliwie z posiekanym czosnkiem, doprawić solą, zabielić śmietaną. Buraka pokroić w kostkę. Rybę podzielić, oprószyć ziołami, podsmażyć.

3 Rurki ugotować, ułożyć w formie, polać sosem, rozłożyć szpinak, buraka, rybę, utarty ser. Zapiekać 20 min w temp. 180°C.

Przygotowanie: ok. 25 minut

Twoje Imperium
Więcej na temat:rurki | szpinak | szpinak | beszamel | burak

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag filetu z surowego łososia, 1 główka sałaty lodowej, 1-2 ogórki sałatkowe, 2-3 dymki ze szczypiorkiem, 1 ząbek czosnku, 5 łyżek oliwy, sok z cytryny, sól, pieprz, płynny miód więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.