Reklama
  • Wtorek, 7 marca (08:05)

    Ryba owinięta boczkiem i serem

Składniki dla 4 osób: 30 dag ryby morskiej • 40 dag świeżego szpinaku • gałązka pomidorków koktajlowych • cebula cukrowa • 10 dag wędzonego boczku • 10 dag sera gouda • olej • szczypta gałki muszkatołowej • sól • pieprz.

1. Rybę pokrój, przypraw, owiń boczkiem. Smaż z każdej strony. Na rozgrzanym oleju zeszklij pokrojoną cebulę, dodaj szpinak, gałkę muszkatołową.

Reklama

2. W naczyniu żaroodpornym ułóż warzywa, na nich rybę, obok pomidory. Zapiekaj w temp. 190°C przez 30 minut. Pod koniec pieczenia połóż na rybie ser.

CZAS: około 50 minut

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 20 dag mrożonych kotlecików z łososia, 2 mrożone brykiety szpinaku, 1 duży ziemniak, 1 duża marchewka, 100 ml kremówki 30 proc., 1 jajko, 1-2 łyżki świeżego posiekanego koperku,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.