Reklama
  • Środa, 11 listopada 2015 (08:05)

    Ryba pieczona z cytryną na naleśniku

Składniki dla 4 osób: Ciasto: szklanka mąki • szklanka mleka • pół szklanki wody gazowanej • 2 jajka • szczypta soli • olej. Ryba: 80 dag filetu z łososia • cytryna • koperek • pieprz • sól.

1 Cytrynę pokrój w plastry. Łososia umyj, podziel na 4 kawałki, natrzyj solą i pieprzem. Wstaw do lodówki. Składniki na ciasto wymieszaj łyżką lub zmiksuj. Odstaw na pół godziny.

Reklama

2 Łososia układaj na papierze do pieczenia, połóż na każdym łodygę koperku i po 2 plasterki cytryny. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez 15 minut.

3 Z ciasta usmaż na oleju kilka cienkich naleśników. Na talerzu układaj naleśniki, na nich płaty ryby, podawaj ze świeżymi warzywami i dipem śmietanowo-czosnkowym.

CZAS: około 40 minut

Dobry Tydzień
Więcej na temat:ryba | ciasto | ryby | ryby | Z cytryną | ryba pieczona | As | cytryna | cytryny | z | ciasta | na

Zobacz również

  • 1 ząbek czosnku, 1 słoik (53 ml) kaparów, 1 pęczek natki pietruszki, 1 dag filetów z sardeli w oliwie, 10 łyżek oliwy, 1-2 łyżeczki białego octu winnego, 1 cytryna szczypta cukru, 4 czerwone... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.