-
Piątek, 25 października 2013 (09:05)
Ryba po grecku
Najpierw przygotuj warzywa. Marchew, pietruszkę i seler obierz, umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Lekko posól, podsmaż na patelni i duś kilka minut na małym ogniu.
Rybę pokrój na kawałki (jeśli trzeba, wcześniej rozmroź). Skrop ją sokiem z cytryny, przypraw.
Obtocz w mące i obsmaż z obu stron na złoty kolor. Cebulę obierz, pokrój w piórka i po usmażeniu filetów wrzuć na patelnię. Podsmaż.
Do garnka przełóż cebulę i duszone warzywa. Dodaj listek laurowy, ziarna pieprzu i ziela angielskiego. Dołóż koncentrat, odrobinę cukru. Duś wszystko na małym ogniu, mieszając.
Gdy warzywa będą miękkie, układaj je na półmisku na zmianę z usmażoną rybą tak, aby warzywa były na wierzchu. Udekoruj gałązką natki.

Czytaj również
Zobacz również
-
Składniki: 1 por, chili, 4 dzwonka łososia, sól, 1 cytryna , 2 łyżki sosu sojowego, 4 łyżki oleju, 1/2 op. mrożonych warzyw z brokułami, 1 szkl. bulionu, dymka, kolorowy pieprz więcej
Twój komentarz może być pierwszy