Reklama
  • Piątek, 25 października 2013 (09:05)

    Ryba po grecku

Najpierw przygotuj warzywa. Marchew, pietruszkę i seler obierz, umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Lekko posól, podsmaż na patelni i duś kilka minut na małym ogniu.

Rybę pokrój na kawałki (jeśli trzeba, wcześniej rozmroź). Skrop ją sokiem z cytryny, przypraw.

Obtocz w mące i obsmaż z obu stron na złoty kolor. Cebulę obierz, pokrój w piórka i po usmażeniu filetów wrzuć na patelnię. Podsmaż.

Reklama

Do garnka przełóż cebulę i duszone warzywa. Dodaj listek laurowy, ziarna pieprzu i ziela angielskiego. Dołóż koncentrat, odrobinę cukru. Duś wszystko na małym ogniu, mieszając.

Gdy warzywa będą miękkie, układaj je na półmisku na zmianę z usmażoną rybą tak, aby warzywa były na wierzchu. Udekoruj gałązką natki.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag filetu z surowego łososia, 1 główka sałaty lodowej, 1-2 ogórki sałatkowe, 2-3 dymki ze szczypiorkiem, 1 ząbek czosnku, 5 łyżek oliwy, sok z cytryny, sól, pieprz, płynny miód więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.