Reklama
  • Wtorek, 15 grudnia 2015 (08:05)

    Ryba po grecku

Składniki: • kilogram filetów z miruny • 4 marchewki • 2 pietruszki • seler • 2 cebule • koncentrat pomidorowy • sól • pieprz • cukier • 3 łyżki soku z cytryny • mąka • olej.

1. Filety umyj, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą, pieprzem i mąką, po czym usmaż.

2. Cebulę posiekaj, resztę warzyw obierz, umyj i zetrzyj na tarce. Zeszklij je na oleju, dolej 2 szklanki wody i duś ok. pół godziny.

Reklama

3. Pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i cukier.

4. Pokryj rybę warzywami i podawaj.

Przepis nadesłała: Katarzyna Jędrzejewska

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, ok. 30 dag świeżego łososia (bez skóry), 40 dag szpinaku, ser feta, czosnek, sok z cytryny, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, jajko do posmarowania, olej. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.