Reklama
  • Wtorek, 15 grudnia 2015 (08:05)

    Ryba po grecku

Składniki: • kilogram filetów z miruny • 4 marchewki • 2 pietruszki • seler • 2 cebule • koncentrat pomidorowy • sól • pieprz • cukier • 3 łyżki soku z cytryny • mąka • olej.

1. Filety umyj, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą, pieprzem i mąką, po czym usmaż.

2. Cebulę posiekaj, resztę warzyw obierz, umyj i zetrzyj na tarce. Zeszklij je na oleju, dolej 2 szklanki wody i duś ok. pół godziny.

Reklama

3. Pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i cukier.

4. Pokryj rybę warzywami i podawaj.

Przepis nadesłała: Katarzyna Jędrzejewska

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag ziemniaków, 3 puszki (po ok. 18,5 dag) tuńczyka w sosie własnym, 1/4 pęczka natki, 1 jajko, 80 dag marchewki, sól, pieprz, 6 łyżek oleju słonecznikowego, 2 łyżki cukru, 1 łyżka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.