Reklama
  • Czwartek, 2 lutego (08:00)

    Ryba po grecku

Składniki na 8 porcji: ● kilogram filetów z dorsza ● 4 cebule ● 60 dag marchwi ● po 30 dag pietruszki i selera ● 20 cm pora ● 250 ml wody ● 20 dag koncentratu pomidorowego ● 2 liście laurowe ● 2 ziarenek ziela angielskiego ● sok z cytryny ● sól ● pieprz ● cukier ● łyżeczka słodkiej papryki ● mąka ● olej.

Reklama

❶ Cebulę oraz pora pokrój w piórka, resztę warzyw zetrzyj na tarce.

❷ Zeszklij całość na oleju, dolej wodę, dodaj przyprawy i duś ok. 20 minut. Pod koniec dołóż koncentrat, cukier oraz sok z połowy cytryny.

❸ Filety umyj, pokrój na mniejsze części, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Opanieruj w mące i usmaż na oleju.

❹ Ułóż składniki warstwami, zaczynając od warzyw. Pokryj je częścią ryb i nakładaj naprzemiennie.

Telemax

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag filetu z surowego łososia, 1 główka sałaty lodowej, 1-2 ogórki sałatkowe, 2-3 dymki ze szczypiorkiem, 1 ząbek czosnku, 5 łyżek oliwy, sok z cytryny, sól, pieprz, płynny miód więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.