Reklama
  • Czwartek, 4 grudnia 2008 (13:04)

    Ryba po japońsku

Smak Japonii.

Zdjęcie

Ryba po japońsku /Smacznego
Ryba po japońsku
/Smacznego
Składniki na 8 porcji:

- 1 kg pangi
ciasto:
- 1 szklanka mąki,
- 0,5 szklanki wody,
- 1 jajko
zalewa:
- 1 szklanka wody,
- 0,25 szklanki oleju,
- 1,5 łyżki octu spirytusowego,
- 1 mały koncentrat pomidorowy,
- 2 łyżki ketchupu ostrego,
- sól, cukier,
- 2 cebule pokrojone w piórka,
- 1 słoik papryki konserwowej paski,
- 1 słoik ogórków konserwowych pokrojonych w julianne

Reklama

Przygotowanie:

Wymieszać składniki na ciasto. Smażyć kawałki ryby maczane w cieście. Składniki zalewy zagotować. Rybę i warzywa układać warstwami w salaterce, zalać gorącą zalewą i zostawić do schłodzenia na noc. Podawać z pieczywem udekorowane cytryną.
Czas przygotowania: 45 minut + czas chłodzenia

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: 300 g łososia, 1 torebka brązowego ryżu, 2 garści roszponki, 2 pomarańcze, 2 cm imbiru, 1/2 łyżeczki papryki w proszku, 1/2 łyżeczki kurkumy, limonka, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1 papryczka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.