Reklama
  • Wtorek, 7 marca (08:05)

    Ryba pod pierzynką

Składniki dla 4 osób. Ryba: 40 dag filetów z dorsza • sok z cytryny • sól • pieprz. Pierzynka: szklanka bułki tartej • 2 łyżki masła • 2 łyżki tartego parmezanu • 2 łyżki sera chedar • szczypior • 2 duże ziemniaki • olej • czerwona papryka w proszku • szczypta suszonej bazylii • sól • pieprz.

Reklama

1. Rybę pokrój, skrop sokiem z cytryny, przypraw solą i pieprzem, schłodź. Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce, posyp bułką tartą, papryką, usmaż na rumiano na głębokim tłuszczu. Wymieszaj z serami, siekanym szczypiorkiem i przyprawami.

2. Rybę usmaż. Układaj ją w naczyniu żaroodpornym, Na rybie układaj usmażone ziemniaki z serami. Piecz w temperaturze 180°C przez 25 minut. Podawaj z zapiekanym serem, makaronem, rukolą i pesto.

CZAS: około godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 4 duże filety z ryby morskiej, sok wyciśnięty z cytryny , 1 duży por, 2-3 ząbki czosnku, 1 pęczek natki, 4 łyżki masła, 1 łyżeczka mielonej przyprawy do ryb, sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.