Reklama
  • Czwartek, 2 marca (08:05)

    Ryba w cieście po japońsku

Składniki na 8 porcji: ● kilogram filetów rybnych. Ciasto: ● szkl. mąki ● pół szkl. wody ● jajko. Zalewa: ● szkl. wody ● 1/4 szkl. oleju ● 1,5 łyżki octu ● mały koncentrat pomidorowy ● 2 łyżki ketchupu ● sól ● cukier ● 2 posiekane cebule ● 2 pokrojone papryczki konserwowe.

Reklama

1. Wymieszaj składniki na ciasto, po czym zanurz w nim kawałki ryby i usmaż na oleju.

2. Składniki zalewy zagotuj.

3. Rybę i warzywa ułóż warstwami w salaterce, zalej gorącą zalewą i odstaw na noc do schłodzenia.

4. Danie serwuj z pieczywem udekorowane cytryną.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag filetu z surowego łososia, 1 główka sałaty lodowej, 1-2 ogórki sałatkowe, 2-3 dymki ze szczypiorkiem, 1 ząbek czosnku, 5 łyżek oliwy, sok z cytryny, sól, pieprz, płynny miód więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.