Ryba w cieście po japońsku

Czwartek, 2 marca 2017 (08:05)

Składniki na 8 porcji: ● kilogram filetów rybnych. Ciasto: ● szkl. mąki ● pół szkl. wody ● jajko. Zalewa: ● szkl. wody ● 1/4 szkl. oleju ● 1,5 łyżki octu ● mały koncentrat pomidorowy ● 2 łyżki ketchupu ● sól ● cukier ● 2 posiekane cebule ● 2 pokrojone papryczki konserwowe.

Reklama

1. Wymieszaj składniki na ciasto, po czym zanurz w nim kawałki ryby i usmaż na oleju.

2. Składniki zalewy zagotuj.

3. Rybę i warzywa ułóż warstwami w salaterce, zalej gorącą zalewą i odstaw na noc do schłodzenia.

4. Danie serwuj z pieczywem udekorowane cytryną.

Kurier TV