Reklama
  • Piątek, 26 lutego 2016 (15:00)

    Ryba w cytrynie

Składniki: 50 dag filetu z ryby (dorsz, halibut, sola), sok z jednej cytryny, oliwa, sól

Filety rybne umyj i osusz na papierowym ręczniku. Następnie posyp odrobiną soli i lekko skrop sokiem z cytryny. Kawałki folii aluminiowej posmaruj oliwą i na każdej połóż rybę. Zagnij boki folii z obu stron i całość zwiń w rulon. Folię ułóż na blasze do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika.

Reklama

Piecz w temperaturze 190 °C przez 20 min. Rybę wyjmij z folii i przełóż ją na gorący talerz. Dopraw do smaku solą. 4 łyżki oliwy i resztę soku z cytryny dokładnie wymieszaj. Sosem polej danie. Tak przyrządzona ryba jest smaczna również na zimno. Podawaj ją ze świeżym białym pieczywem lub ziemniakami. Możesz przygotować sałatkę z miksem sałat i pomidorów.

Na żywo
Więcej na temat:ryba | filety | ryby | ryby | cytryny | z

Zobacz również

  • Składniki: na 4 porcje: 2 cebule, ząbek czosnku, 20 dag kopru włoskiego, olej, 2 łyżki papryki mielonej, łyżka przecieru pomidorowego, 50 dag ryb (łosoś, dorsz itp.), 2 szklanki białego wina, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.