Reklama
  • Piątek, 26 lutego 2016 (15:00)

    Ryba w cytrynie

Składniki: 50 dag filetu z ryby (dorsz, halibut, sola), sok z jednej cytryny, oliwa, sól

Filety rybne umyj i osusz na papierowym ręczniku. Następnie posyp odrobiną soli i lekko skrop sokiem z cytryny. Kawałki folii aluminiowej posmaruj oliwą i na każdej połóż rybę. Zagnij boki folii z obu stron i całość zwiń w rulon. Folię ułóż na blasze do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika.

Reklama

Piecz w temperaturze 190 °C przez 20 min. Rybę wyjmij z folii i przełóż ją na gorący talerz. Dopraw do smaku solą. 4 łyżki oliwy i resztę soku z cytryny dokładnie wymieszaj. Sosem polej danie. Tak przyrządzona ryba jest smaczna również na zimno. Podawaj ją ze świeżym białym pieczywem lub ziemniakami. Możesz przygotować sałatkę z miksem sałat i pomidorów.

Na żywo
Więcej na temat:ryba | filety | ryby | ryby | cytryny

Zobacz również

  • 1 opakowanie makaronu świderki, 1 opakowanie mrożonych brokułów, 50 dag filetu z łososia, 1 por, cytryna, 5 dag masła, 200 ml słodkiej śmietany, sól, pieprz, parmezan więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.