Reklama
  • Poniedziałek, 1 września 2014 (11:00)

    Ryba w łuskach ziemniaczanych

Składniki: 2 dowolne filety rybne 3 średnie ziemniaki jajko mąka sól, pieprz, vegeta

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Przygotowanie 30 min • Porcja 400 kcal • Przepis na 2 porcje

1 Filety oprószam z obu stron pieprzem, solą. Ziemniaki obieram i kroję lub ścieram na tarce na bardzo cienkie plastry. Jajko rozkłócam, doprawiając vegetą.

Reklama

2 Filety obtaczam w mące. Plastry ziemniaków moczę w jajku i nakładam na jedną stronę ryby tworząc „łuskę”.

3 Na mocno rozgrzany olej kładę rybę stroną z łuską ziemniaczaną. Robię to samo szybko z drugą stroną. Rybę smażę na złoty kolor z obu stron.

4 Jeśli filet jest gruby, dopiekam go w piekarniku przez 6 min w 180°C.

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Ewa Moczulska z Zambrowa

PORADY

NASZEJ EKSPERTKI

✔ Ziemniaki można też zetrzeć jak na placki i w takim ziemniaczanym cieście opiec rybę.

Więcej na temat:ryba | filety | ryby | ryby | porady | przepis | Electronic Arts

Zobacz również

  • 1 opakowanie makaronu świderki, 1 opakowanie mrożonych brokułów, 50 dag filetu z łososia, 1 por, cytryna, 5 dag masła, 200 ml słodkiej śmietany, sól, pieprz, parmezan więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.