Reklama
  • Poniedziałek, 19 sierpnia 2013 (11:00)

    Ryba w warzywach

Składniki na 4 porcje: • 4 filety rybne (mintaj lub morszczuk) • 2 marchewki • 1 cukinia • 1 mały por • 1 cytryna • 1 kieliszek białego wytrawnego wina • 2 łyżki masła • 2 łyżki oliwy z oliwek • kilka gałązek estragonu • sól • pieprz

Zdjęcie

/Arch. Bauer
/Arch. Bauer

3,10 zł 310 kcal

Przyrządzanie: Filety rybne rozmroź (najlepiej w lodówce na górnej półce), umyj w zimnej wodzie i osusz papierowym ręcznikiem kuchennym.

Reklama

Warzywa oczyść i pokrój w cienkie słupki. Cytrynę potnij na plasterki. Gałązki estragonu zanurz na chwilę w gorącym winie.

Przesmaż warzywa na rozgrzanej patelni, dopraw solą i pieprzem. 4. W naczyniu żaroodpornym ułóż warzywa na przemian z rybą, estragonem i plasterkami cytryny. Polej całość winem i oliwą z oliwek.

Piecz pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 200°C. 6. Podawaj z ziemniakami ugotowanymi na parze.

Telemax
Więcej na temat:ryba | filety | ryby | ryby

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 50 dag filetów rybnych np. z lina, sandacza, 1 średnia cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łodygi selera naciowego, 1 i ½ szklanki bulionu warzywnego, 2 łyżki białego wytrawnego wina,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.