Reklama
  • Czwartek, 17 marca (11:05)

    Ryba z boczkiem i cukinią

Składniki dla 4 osób: 70 dag filetów z ryby bez skóry (sola, łosoś) • 2 cukinie • 10 plastrów boczku • olej do smażenia • sok z połowy cytryny • liście świeżej bazylii • sól • pieprz.

Reklama

1. Rybę umyj, osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój w 10 kwadratów o wielkości około 4 centymetrów. Przypraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Cukinie pokrój w plastry wzdłuż, najlepiej obieraczką do ziemniaków, oprósz solą i pieprzem.

2 Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Na patelni grillowej rozgrzej niewielką ilość oleju, smaż przez 2 minuty plastry cukinii.

Kawałki ryby owijaj plastrami cukinii i boczku, zepnij wykałaczkami, układaj w naczyniu żaroodpornym i piecz przez 30 minut. Gotowe pakieciki dekoruj plastrami cytryny i liśćmi bazylii.

CZAS: około godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 4 filety z dowolnej białej ryby (np.: dorsza, mintaja, morszczuka, halibuta), łyżka oliwy, por, oczyszczony i pokrojony w krążki, 1 i 1/2 łyżki kaparów, 1/2 szklanki białego wina, 400 g... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.