Reklama
  • Wtorek, 12 marca 2013 (12:16)

    Ryba z kaszą

Podano mi ją w wietnamskiej restauracji i teraz sama ją robię. Jest pikantna i aromatyczna. Przepis przysłała Agnieszka Huber z Wrocławia

Składniki: pół kg filetów z miruny ze skórą, masło, łyżka sosu rybnego, łyżka przyprawy curry, sól, pieprz czarny mielony, tymianek, rozmaryn, 30 dag ryżu, kilka grzybów.

Reklama

Grzyby ugotuj, pokrój, podduś na maśle i przypraw. Ugotuj ryż w osolonej wodzie, osącz i wymieszaj z grzybami, przypraw..

Rybę pokrój na kawałki, obtocz w curry i obsmaż na maśle. Dodaj resztę przypraw, wlej sos rybny i duś chwilę razem. Ryż wyłóż na półmisek, na nim ułóż kawałki ryby razem z sosem. Podawaj z ogórkiem.

Porcje: 4. Przygotowanie: 50 min. Cena: 2,50 zł. Kalorie: 410 kcal.

Bella Relaks
Więcej na temat:ryba | z | Agnieszka | ryby | ryby | grzyby | wroc

Zobacz również

  • Składniki: 50 dag filetu z łososia, sól, pieprz, 1 łyżka oliwy, 20 dag groszku cukrowego, 20 dag ryżu, 3 dag masła, 2,5 dag mąki, 200 ml bulionu warzywnego (z kostki), 200 ml mleka, 10 dag... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.