Reklama
  • Wtorek, 12 marca 2013 (12:16)

    Ryba z kaszą

Podano mi ją w wietnamskiej restauracji i teraz sama ją robię. Jest pikantna i aromatyczna. Przepis przysłała Agnieszka Huber z Wrocławia

Składniki: pół kg filetów z miruny ze skórą, masło, łyżka sosu rybnego, łyżka przyprawy curry, sól, pieprz czarny mielony, tymianek, rozmaryn, 30 dag ryżu, kilka grzybów.

Reklama

Grzyby ugotuj, pokrój, podduś na maśle i przypraw. Ugotuj ryż w osolonej wodzie, osącz i wymieszaj z grzybami, przypraw..

Rybę pokrój na kawałki, obtocz w curry i obsmaż na maśle. Dodaj resztę przypraw, wlej sos rybny i duś chwilę razem. Ryż wyłóż na półmisek, na nim ułóż kawałki ryby razem z sosem. Podawaj z ogórkiem.

Porcje: 4. Przygotowanie: 50 min. Cena: 2,50 zł. Kalorie: 410 kcal.

Bella Relaks
Więcej na temat:ryba | Agnieszka | ryby | ryby | grzyby | wroc

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób: 3 pomidory czerwone • 2 pomidory zielone • 4 pomidorki koktajlowe • czerwona cebula • 2 wypatroszone pstrągi • pęczek natki pietruszki • pół cytryny • pół szklanki mąki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.