Reklama
  • Wtorek, 12 marca 2013 (12:16)

    Ryba z kaszą

Podano mi ją w wietnamskiej restauracji i teraz sama ją robię. Jest pikantna i aromatyczna. Przepis przysłała Agnieszka Huber z Wrocławia

Składniki: pół kg filetów z miruny ze skórą, masło, łyżka sosu rybnego, łyżka przyprawy curry, sól, pieprz czarny mielony, tymianek, rozmaryn, 30 dag ryżu, kilka grzybów.

Reklama

Grzyby ugotuj, pokrój, podduś na maśle i przypraw. Ugotuj ryż w osolonej wodzie, osącz i wymieszaj z grzybami, przypraw..

Rybę pokrój na kawałki, obtocz w curry i obsmaż na maśle. Dodaj resztę przypraw, wlej sos rybny i duś chwilę razem. Ryż wyłóż na półmisek, na nim ułóż kawałki ryby razem z sosem. Podawaj z ogórkiem.

Porcje: 4. Przygotowanie: 50 min. Cena: 2,50 zł. Kalorie: 410 kcal.

Bella Relaks
Więcej na temat:ryba | z | Agnieszka | ryby | ryby | grzyby | wroc

Zobacz również

  • Składniki: 4 dzwonka z łososia (każdy po ok. 180 g), 1/2 pęczka koperku, 1 cebula, 1 łyżka nasion gorczycy, 2 cytryny, 200 ml białego wytrawnego wina, 1 liść laurowy, sól, puszka ananasa, pół... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.