-
Piątek, 3 lutego 2017 (13:05)
Ryba z marchewką
Składniki na 4 porcje: • 75 dag filetów z mintaja • 80 dag marchewki • 2 łyżki masła • łyżka mąki • sok z połowy cytryny • sól • pieprz
1. Rybę podziel na porcje, oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Odstaw na 30 minut do lodówki.
2. Marchewkę obierz, umyj, ugotuj na półtwardo i pokrój w plasterki.
3. Szklankę wywaru z gotowania zapraw zasmażką przygotowaną z łyżki masła i mąki.
4. Naczynie żaroodporne nasmaruj masłem, wylej do niego sos i rozłóż rybę z marchewką.
5. Piecz 25 minut w 200°C.
Czas: 50 min, 1 porcja = 280 kcal.

Czytaj również
Zobacz również
-
Składniki: 4 duże filety z ryby morskiej, sok wyciśnięty z cytryny , 1 duży por, 2-3 ząbki czosnku, 1 pęczek natki, 4 łyżki masła, 1 łyżeczka mielonej przyprawy do ryb, sól, pieprz więcej
Twój komentarz może być pierwszy