Reklama
  • Piątek, 3 lutego (13:05)

    Ryba z marchewką

Składniki na 4 porcje: • 75 dag filetów z mintaja • 80 dag marchewki • 2 łyżki masła • łyżka mąki • sok z połowy cytryny • sól • pieprz

1. Rybę podziel na porcje, oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Odstaw na 30 minut do lodówki.

Reklama

2. Marchewkę obierz, umyj, ugotuj na półtwardo i pokrój w plasterki.

3. Szklankę wywaru z gotowania zapraw zasmażką przygotowaną z łyżki masła i mąki.

4. Naczynie żaroodporne nasmaruj masłem, wylej do niego sos i rozłóż rybę z marchewką.

5. Piecz 25 minut w 200°C.

Czas: 50 min, 1 porcja = 280 kcal.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 20 dag mrożonych kotlecików z łososia, 2 mrożone brykiety szpinaku, 1 duży ziemniak, 1 duża marchewka, 100 ml kremówki 30 proc., 1 jajko, 1-2 łyżki świeżego posiekanego koperku,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.