Reklama
  • Poniedziałek, 19 sierpnia 2013 (09:00)

    Ryba z warzywami

Składniki: cukinia, bakłażan, 3 dojrzałe pomidory, mieszanka ziół prowansalskich, sól, 4 filety z dowolnej ryby, 2 opakowania sosu włoskiego do sałatek (w proszku) l 6 łyżek oliwy

Przygotowanie: Cukinię i bakłażana pokrój na plasterki, pomidory na połówki. Warzywa ułóż na tacce do grillowania. Pomidory miąższem do góry.

Reklama

Całość skrop oliwą, dopraw solą i ziołami. Grilluj ok 8 minut. Filety rybne umyj i osusz.

Do oliwy dodaj sos sałatkowy i dokładnie wymieszaj. Następnie namocz w nim ryby przez ok. 20 minut.

Filety wyłóż na folię aluminiową, a na wierzchu połóż łyżkę masła. Całość zwiń. Piecz 20 minut. 5 minut przed końcem pieczenia rozwiń folię Rybę podawaj z warzywami.

Na żywo
Więcej na temat:ryba | filety | ryby | ryby | z | Ca

Zobacz również

  • 1 ząbek czosnku, 1 słoik (53 ml) kaparów, 1 pęczek natki pietruszki, 1 dag filetów z sardeli w oliwie, 10 łyżek oliwy, 1-2 łyżeczki białego octu winnego, 1 cytryna szczypta cukru, 4 czerwone... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.