-
Poniedziałek, 19 sierpnia 2013 (09:00)
Ryba z warzywami
Składniki: cukinia, bakłażan, 3 dojrzałe pomidory, mieszanka ziół prowansalskich, sól, 4 filety z dowolnej ryby, 2 opakowania sosu włoskiego do sałatek (w proszku) l 6 łyżek oliwy
Przygotowanie: Cukinię i bakłażana pokrój na plasterki, pomidory na połówki. Warzywa ułóż na tacce do grillowania. Pomidory miąższem do góry.
Całość skrop oliwą, dopraw solą i ziołami. Grilluj ok 8 minut. Filety rybne umyj i osusz.
Do oliwy dodaj sos sałatkowy i dokładnie wymieszaj. Następnie namocz w nim ryby przez ok. 20 minut.
Filety wyłóż na folię aluminiową, a na wierzchu połóż łyżkę masła. Całość zwiń. Piecz 20 minut. 5 minut przed końcem pieczenia rozwiń folię Rybę podawaj z warzywami.

Czytaj również
Zobacz również
-
Składniki: 310 dag ryżu 50 dag filetu z łososia (bez skóry), pół cytryny, 1 opakowanie mrożonych różyczek brokułów, 300 ml śmietany 22 proc., 1-2 łyżki musztardy, 1-2 ząbki czosnku, masło, sól,... więcej
Twój komentarz może być pierwszy