Reklama
  • Wtorek, 26 stycznia (14:00)

    Ryba zapiekana

SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB 50 dag filetu z ryby • 2 cebule • 15 dag marchewki • 15 dag pietruszki • 5 dag selera • 5 dag sera żółtego • 3 łyżki mąki pszennej • łyżeczka przecieru pomidorowego • 2 liście laurowe • 3 ziarna ziela angielskiego • 4 łyżki oliwy • papryka ostra w proszku • przyprawa do ryb • olej • sól • pieprz.

1. Rybę pokroić, wymieszać z przyprawą do ryb, obtoczyć w mące i usmażyć z obu stron.

Reklama

2. Marchewkę, pietruszkę, seler obrać, zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić. Warzywa dusić na oliwie. Dodać przyprawy i przecier pomidorowy.

3. Do naczynia żaroodpornego przełożyć połowę warzyw, rybę, na wierzch warzywa. Zapiekać 15 minut. Posypać tartym serem. Chwilę zapiekać.

CZAS: około godziny

Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wielka księga specjałów siostry Anastazji”

Dobry Tydzień
Więcej na temat:ryba | ryby | ryby | WAM

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 20 dag ryżu, 5 dag twardego żółtego sera, 1 łyżka masła, 500 ml bulionu warzywnego, 3 dymki, 4 jajka, 2 łyżki mąki, 6 plastrów wędzonego łososia, 350 ml gęstego jogurtu,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.