Reklama
  • Poniedziałek, 9 listopada 2015 (11:05)

    Rybna potrawka

●2 duże filety, np. z dorsza ●2 marchewki, obrane, pokrojone np. w kostkę ●duża cebula, posiekana w grubą kostkę ●1 kg ziemniaków, umytych, obranych i pokrojonych na bardzo duże kawałki ●2 ząbki czosnku, obrane i posiekane ●2 pomidory, pokrojone w kostkę ●ok. litra bulionu warzywnego lub rybnego ●1/2 szklanki wytrawnego białego wina ●olej ●2 liście laurowe ●biały pieprz, sól ●pęczek koperku

Reklama

1. W garnku rozgrzej olej. Włóż cebulę i czosnek, zeszklij. Dodaj ziemniaki, liście laurowe, pomidory, marchew. Zalej bulionem i winem, tak aby warzywa były lekko przykryte. Gotuj 20-25 min, aż ziemniaki będą miękkie. Dopraw białym pieprzem oraz lekko solą.

2. Do garnka włóż duże kawałki ryby, przykryj i duś przez ok. 10-15 min, aż ryba zmięknie. Ponownie dopraw. Do gotowego dania dodaj pokrojony koperek. Podaj z ciemnym pieczywem.

Świat kobiety
Więcej na temat:Rybna

Zobacz również

  • Śledzie w płatkach migdałowych

    Składniki: 4 filety śledziowe, 30 dag śliwek węgierek (mogą być mrożone), szczypta cynamonu, łyżka oliwy z oliwek, łyżka soku z cytryny, odrobina cukru, sól, pieprz cayenne. Do posypania: łyżka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.