Reklama
  • Czwartek, 11 lutego (13:06)

    Rybne burrito

Składniki na 4 porcje: ● pół szkl. ryżu ● 40 dag łososia ● 10 dag mrożonego szpinaku ● 4 tortille ● szalotka ● 3 ząbki czosnku ● po łyżeczce curry i słodkiej papryki ● 4 suszone pomidory ● pół łyżki łagodnej pasty paprykowej ● sól ● ocet jabłkowy ● oliwa ● przyprawa do ryby ● pół limonki.

❶ Szalotkę posiekaj i zeszklij w rondlu razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

❷ Dodaj curry, sól, paprykę i suszone pomidory. Wymieszaj, wsyp ryż i dolej 1,5 szklanki gorącej wody.

Reklama

❸ Po kilku minutach dołóż szpinak i gotuj pod przykryciem, aż ryż będzie miękki.

❹ Rybę skrop oliwą i octem, posyp przyprawą, obsmaż z obu stron, po czym podlej wodą i duś, aż dojdzie w środku. Wtedy rozdrobnij, wymieszaj z resztą składników i sokiem z cytryny.

❺ Tortille podsmaż na patelni, nałóż przygotowany farsz, zwiń, po czym wstaw na 5 minut do opiekacza.

Czas przygotowania: 40 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 270. Stopień trudności: średnie

Katarzyna Madej z Łodzi

Telemax
Więcej na temat:burrito | ryby | ryby | Rybna

Zobacz również

  • Składniki: ● 1 kg łososia ● 30 g świeżego posiekanego koperku ● 3 łyżki oliwy ● 1 łyżka miodu ● 1 cytryna ● 2-3 ząbki czosnku ● 1 łyżeczka mielonej kolendry ● sól ● pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.