Reklama
  • Poniedziałek, 23 lutego 2015 (13:00)

    Rybne pulpety

Składniki: 50 dag dowolnych filetów rybnych, kromka żytniego chleba na zakwasie, 2 jajka, 4 łyżki mąki orkiszowej, sól, pieprz, marchewka, pietruszka, mrożony lub świeży koperek.

Reklama

1. Warzywa oczyść, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Zalej 3/4 litra wody i gotuj kilka minut. Przypraw solą.

2. Chleb zalej wodą, odciśnij. Zmiel ryby. Dodaj chleb, wsyp mąkę, koperek, wbij jajka. Wyrób i przypraw masę. Jeśli jest za rzadka, wsyp więcej mąki. Uformuj małe pulpeciki. Dokładnie obtocz w mące.

3. Wrzucaj je na gotujący wywar i gotuj 20 minut. Kiedy pulpety są już miękkie, przypraw danie solą, pieprzem, ew. sokiem z cytryny. Wsyp trochę koperku. Podaj z ryżem lub makaronem.

4. Do wywaru warzywnego, przed gotowaniem pulpetów, możesz dodać kawałek pokrojonego pora lub małą cebulę. Zamiast mąki orkiszowej możesz użyć tortowej.

Takie jest życie
Więcej na temat:k | Pulpety | Rybna

Zobacz również

  • Składniki: 500 g filetu z białej ryby (np. dorsza, mintaja), 2 łyżki czerwonej pasty curry (np. Tao Tao), 2 łyżki listków świeżej kolendry, drobno posiekanych, łyżka oleju, 4 bułki do burgerów,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.