Reklama
  • Wtorek, 13 sierpnia 2013 (10:00)

    Rybny gulasz

Składniki na 4 porcje: 800 g filetów z ryb morskich, sól, zmielony czarny pieprz, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, 250 g pomidorów koktajlowych, gałązka kopru włoskiego, oliwa z oliwek, suszony tymianek i pietruszka, 500 ml bulionu warzywnego, 200 g kwaśnej śmietany, 100 g czarnych oliwek

Przygotowanie: Filety rybne oczyść, pokrój na mniejsze kawałki, dopraw solą i pieprzem. Odstaw do lodówki na 15 minut.

Reklama

Obierz cebulę i czosnek, drobno posiekaj. Pomidory i koper włoski umyj i pokrój na kawałki.

W rondlu rozgrzej oliwę i smaż filety rybne z obu stron (na złoty kolor). Wyjmij je i na tym samym tłuszczu podsmaż cebulę i czosnek. Dodaj pokrojony koper i pomidory, posyp suszonymi ziołami. Zalej bulionem, przykryj i duś pod przykryciem ok. 7-10 min.

Łyżkę wlej do śmietany, wymieszaj i dodaj do gulaszu. Wymieszaj, dopraw do smaku. Wrzuć oliwki.

Gulasz rozlej do miseczek. Do każdej porcji włóż kawałek ryby. Gulasz podawaj bardzo gorący, najlepiej z pieczywem.

Czas przygotowania: 40 minut 320 kcal/1 porcja

Tele Tydzień
Więcej na temat:gulasz | filety | Rybna

Zobacz również

  • 1. Szybko „upichcisz” rybę na parze. Filet soli lub dorsza pokrój w szerokie pasy. Posól, posmaruj masłem i posyp koperkiem. Gotuj 15 minut w naczyniu z wkładką do gotowania na parze.Podawaj z... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.