Reklama
  • Piątek, 3 lipca 2015 (15:00)

    Ryż z łososiem i brokułami

Składniki na 4 porcje: 20 dag ryżu, 1 brokuł, 40 dag filetu z łososia, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, masło do smażenia; przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka mielona, ostra papryka mielona

Reklama

1. Ryż gotuję wg przepisu na opakowaniu. Łososia wkładam do garnka, zalewam zimną wodą, dodaję szczyptę soli i gotuję 20 min. Wyjmuję i studzę, po czym dzielę rybę palcami na mniejsze części.

2. Brokuł myję i dzielę na małe różyczki. Cebulę obieram, siekam. Na patelni rozgrzewam 2 łyżki masła, szklę cebulę, pod koniec dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładam brokuły, podlewam odrobiną wody i duszę pod przykryciem do miękkości brokułów.

3. Gdy różyczki będą miękkie, na patelnię wsypuję ryż, mieszam. Następnie dodaję łososia i ostrożnie mieszam jeszcze raz. Całość doprawiam solą, pieprzem i obiema paprykami.

Porcja zawiera ok. 310 kcal. Porcja kosztuje ok. 4,50 zł.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Więcej na temat:z | ryż | brokuły

Zobacz również

  • Składniki: 500 g filetu z białej ryby (np. dorsza, mintaja), 2 łyżki czerwonej pasty curry (np. Tao Tao), 2 łyżki listków świeżej kolendry, drobno posiekanych, łyżka oleju, 4 bułki do burgerów,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.