Reklama
  • Piątek, 21 sierpnia 2015 (13:05)

    Sałatka z wędzonym pstrągiem

Składniki na 4 porcje: 1 wędzony pstrąg, 1 sałata, 1 czerwona cebula, 1 kalarepa, 1 pęczek rzodkiewek, 5-6 gałązek koperku, 3 łyżki oliwy, 1 łyżka octu winnego, 1 łyżeczka musztardy francuskiej (ziarnistej), sól, pieprz.

1 Sałatę umyć, osuszyć, poszarpać. Cebulę pokroić w cienkie krążki, podzielić na pierścionki. Koperek i rzodkiewki umyć, przebrać. Koperek posiekać, rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki. Kalarepę umyć, obrać. Pokroić w ćwierćplasterki.

2 Rybę obrać ze skóry, wyfiletować, usunąć ości. Podzielić na niewielkie kawałki.

Reklama

3 Ocet wlać do miseczki, rozpuścić w nim szczyptę soli (niewiele, bo ryba jest słona!), dodać pieprz i musztardę, wymieszać. Wlewając po trochu oliwę, ucierać sos, aż zgęstnieje. Przelać do salaterki, dodać wszystkie warzywa, wymieszać, udekorować kawałkami pstrąga.

Przygotowanie: ok. 35 minut

Twoje Imperium
Więcej na temat:sa | ocet | z | sałatka | ryba | pstrąg | 1 | 1\ | 1+ | 1 procent

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 300 g fasolki szparagowej, sól, 2 cukinie, pieprz, 2 łyżki oliwy, 250 g pomidorków cherry, 600 g filetów z dorsza,  80 ml białego wytrawnego wina, 2 łodygi natki pietruszki. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.