Reklama
  • Poniedziałek, 4 listopada 2013 (10:05)

    Sandacz z krewetkami

Składniki na 4 porcje: • 30 dag makaronu penne • sól • 4 łyżki oliwy z oliwek • 20 dag filetów z sandacza • 20 dag krewetek • sok z połowy cytryny • pieprz • 15 dag różyczek brokułów • 2 ząbki czosnku • 1 czerwona cebula • 2 papryki (żółta i czerwona) • 1 łyżka posiekanych ziół .

Przyrządzanie:

1. Makaron ugotuj al dente. Odcedź, a następnie wymieszaj z łyżką oliwy.

Reklama

2. Oczyść filety rybne i pokrój w kostkę, a krewetki sparz we wrzątku, po czym obierz z pancerzy. Dopraw je solą oraz pieprzem, polej oliwą z oliwek, skrop sokiem z cytryny i wstaw do lodówki na pół godziny.

3. Brokuły ugotuj, pozostałe warzywa oczyść i potnij na drobne kawałki.

4. Na rozgrzanej oliwie podsmaż rybę z krewetkami. Po chwili zdejmij je z patelni i usmaż przygotowane wcześniej warzywa.

5. Gdy zrobią się miękkie, ponownie włóż sandacza z krewetkami oraz makaron.

6. Dopraw całość solą, pieprzem i ziołami.

Telemax
Więcej na temat:sandacz | z

Zobacz również

  • Skład na 8 porcji: ● 4 filety ze śledzia typu matias, czerwona cebula, 100 g suszonej żurawiny, 2 ogórki kiszone, 6 grzybków konserwowych, 4 duże cytryny, sok z połówki cytryny, natka pietruszki,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.