Reklama
  • Środa, 25 września 2013 (12:07)

    Skandynawski fishburger

Składniki ✓ 4 filety rybne ✓ duża cytryna ✓ 4 plastry niskotłuszczowego sera ✓ 4 hamburgerowe bułki ✓ 4 łyżeczki majonezu light ✓ kilka liści sałaty ✓ olej

1. Rozgrzej na patelni olej i smaż filety rybne po 2-3 minuty z każdej strony. Usmażoną rybę skrop wyciśniętym sokiem z cytryny. Jeśli wolisz wersję dietetyczną, możesz upiec rybę w piekarniku.

Reklama

2. Podpiecz bułki z plastrami sera na patelni lub w piekarniku. Pamiętaj, idealnie przygotowana bułka na burgera to taka, która na zewnątrz jest chrupiąca, a w środku miękka. Dlatego przed podpieczeniem możesz posmarować ją masłem.

3. Ułóż na każdej połówce bułki liść sałaty, kawałek ciepłej ryby i łyżeczkę majonezu dla dekoracji. Podawaj z frytkami lub opiekanymi w piekarniku ziemniakami.

Olivia

Zobacz również

  • Składniki: 1 por, chili, 4 dzwonka łososia, sól, 1 cytryna , 2 łyżki sosu sojowego, 4 łyżki oleju, 1/2 op. mrożonych warzyw z brokułami, 1 szkl. bulionu, dymka, kolorowy pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.